Arkitekter & designere

Henrik Lehm 

Henrik Lehm er en af de nye, danske designere, der er på vej mod international anerkendelse for moderne møbeldesign.
Lehm blev i 1994 færdiguddannet som civilingeniør i arkitektur og design fra Ålborg Universitet. I 2003 blev denne uddannelse suppleret med studier i international branding og markedsføring.
I Henrik Lehms arbejder bliver den danske møbeldesign tradition videreført i en velafbalanceret kombination med internationalt, industrielt design.
Ét af hans specialer er designet af moderne stole med ypperlig siddekomfort, hvoraf nogle allerede er anerkendt som kommende klassikere.
Lehms primære inspirationskilde er den moderne teknologi generelt, og naturens fremragende måde at designe og farvelægge på.

Nissen & Gehl

Søren Nissen og Ebbe Gehl er begge uddannede møbelsnedkere fra Rud Rasmussens Snedkerier i København, og dernæst som møbelarkitekter fra Kunsthåndværkerskolen i København.
Siden 1970 har de arbejdet sammen i det kreative og produktive kompagniskab Nissen & Gehl mdd. Deres makkerskab har blandt andet ført til tilblivelsen af Naver Collection, hvor de siden 1994 har udviklet og designet hovedparten af produkterne til Naver Collections møbellinjer. Deres stil har været med til at forny dansk design, og gennem årene har de modtaget en lang række priser for deres unikke og funktionelle designs, som også har skaffet dem international anerkendelse.

Susanne Grønlund

Susanne Grønlund er egentlig uddannet textil designer og havde forinden arbejdet med bl.a. børn. I sit arbejde prioriterer Susanne grønlund derfor - udover de rent æstetiske kvaliteter - hensynet til de sammenhænge som ethvert møbel skal indgå i, herunder valg af konstruktion, ergonomi, materialer og overflader. F.eks. skal en stol både være god at sidde i og rar at tage fat i, og et bord skal konstrueres så det både giver plads til benene og plads til gæster. Susanne Grønlund har gennem årene stået for design og udvikling af et udvalg af møbler og andre designprodukter og har for sit arbejde modtaget en række internationalt anerkendte designpriser såsom: 3x RedDot Award, 4xNorsk Designråds Designpris, 2xGood Design Award (USA), German Design Award og Gold Award.

Hans Sandgren Jakobsen

Hans Sandgren Jakobsen er oprindeligt uddannet møbelsnedker (1986) og designer fra Danmarks Designskole (1990). Med en forkærlighed for den skandinaviske designtradition og et afsæt i et lyst og let designunivers, udforsker Hans Sandgren Jakobsen materialernes potentiale og udfordrer teknologien bag produktionen. Det har blandt andet resulteret i tilblivelsen af AK1020 Turning Boxes, der har opnået stor international opmærksomhed og anerkendelse for dens skulpturelle og innovative udtryk, og er nu blevet sat i produktion af Naver Collection.