Hos Aksel Kjersgaard A/S er vi stolte af at videreføre den danske tradition for moderne møbler tegnet af førende danske arkitekter i den bedste snedkermæssige udførelse.
Vores mål er at skabe møbler, der gennem deres funktionalitet og design passer i et moderne hjem, og ved en meget høj håndværksmæssig udførelse giver brugeren af møblerne glæde i mange år fremover. Vi bruger kun de bedste materialer i udførelsen af vores møbler.
Alle vores møbler fremstilles i Odder, Danmark på vores egen møbelfabrik og mange af vores underleverandører findes i nærområdet.
Det massive træ og finer bliver udvalgt med stor omhu og hensyntagen til naturen. Træet bliver sorteret så farve og struktur passer sammen i det enkelte møbel. De enkelte træemner skærer vi selv op for at minimere spild og sikre stor udnyttelse af råvarerne. Vores møbler bliver fremstillet på avancerede maskiner, men efter klassiske principper. Skuffer er massive hele vejen igennem og alle møbeldele bliver pudset efter med hånd for at sikre den høje finish.

En løbende kvalitetskontrol sørger for at møbler
fra Aksel Kjersgaard A/S kan holde til at blive brugt i mange år fremover.

Ovenfor ses Aksel Kjersgaard, grundlægger af Aksel Kjersgaard møbelfabrik i 1952.
På højre side ses hans værktøjskasse, som indeholder virksomhedens aller første værktøj.

Historie

Møbelfabrikken er grundlagt i 1952 i Odder af snedkermester Aksel Kjersgaard, som efter at have arbejdet i mere end 3 år som naver i Europa og Marokko, havde lyst til at afprøve sine egne ideer.

I 1955 begyndte produktionen af kommoder, spejle og småmøbler i samarbejde med Møbelarkitekt Kai Kristiansen. I de efterfølgende år voksede møbelfabrikken og fik mange internationale kunder. I 1973 indledte vi samarbejde med arkitekterne Ebbe Gehl og Søren Nissen.

I 1989 blev Snedkermester Jørgen Kjersgaard, 2. generation medejer af virksomheden og har siden 1992 været ejer af virksomheden.

I 1992 lancerede vi en Shaker linje i kirsebærtræ designet af Ebbe Gehl og Søren Nissen, som senere blev grundlaget for Naver Collection.

Naver Collection blev grundlagt i 1995 af Ebbe Gehl og Søren Nissen, Kristian Vinther, Gramrode Møbelfabrik og Aksel Kjersgaard A/S.

Naver Collection er i dag et partnerskab mellem Gramrode Møbelfabrik og Aksel Kjersgaard A/S. Aksel Kjersgaard fremstiller Naver Collections skænke, vitrineskabe, skriveborde, kommoder, spejle og sofaborde.

Medarbejdere

Vi gør løbende en stor indsats for at være en god arbejdsplads. Det er vigtigt for os, at vi bliver ved med at udvikle de danske snedkertraditioner. Derfor gør vi en stor indsats for at sikre et højt fagligt kompetenceniveau af vores medarbejdere og har til stadighed mange møbelsnedker- og maskinsnedkerlærlinge i lære, så der også i fremtiden er mange dygtige faglærte snedkere i Danmark.

Designer Ebbe Gehl (1942-1923)

"Glæden ved at arbejde med træet, se mulighederne i materialet og give det funktion og form, er udfordrende og utroligt inspirerende og hele grundlaget for at skabe unikke, smukke og tidssvarende møbler. Det er i det tætte samarbejde med snedkermester Jørgen Kjersgaard og firmaets dygtige snedkere, at vi har kunnet udvikle de bedste og mest spændende produkter med mange nye og unikke detaljer. Et godt produkt skal ikke alene være funktionelt og velproportioneret, men også have sin egen karakter og udstråling" Ebbe Gehl.

Læs om designeren

Designer Hans Sandgren Jakobsen

Samarbejdet mellem Hans Sandgren Jakobsen og Aksel Kjersgaard er startet på SE, Snedkernes Efterårsudtilling med den gensidige forkærlighed for den skandinaviske designtradition. det har blandt andet resulteret i tilblivelsen af AK 1020 Turning Boxes, der har opnået stor international opmærksomhed og anerkendelse for den skulpturelle og innovative udtryk, samt RO skrivebordet, hvor det massive træ og kernelæderet smelter sammen i et helstøbt udtryk, en afstemt harmoni af runde kurver, gerings samlinger og med en klar inspiration af fortidens fantastiske snedkerkunst.

Læs om designeren

Snedkermester,Jørgen Kjersgaard

Kontakt

Aksel Kjersgaard A/S
Strandvejen 158
DK-8300 Odder

Tlf: +45 86540722
Email: Info@ak.dk